Nemčija,

 

Eksplodirana baterija in njene uničujoče posledice!

Konec oktobra je na mestu Austße v mestu Bokel (okrožje Pinneberg) popolnoma zgorela leseno hišo. Več kot 150 gasilcev in 25 gasilskih vozil se je več kot šest ur poskušalo boriti proti požaru hiše – brez uspeha! Požar se je hitro razširil v skoraj 220 kvadratnih metrih veliki samostojni hiši v lesni konstrukciji, tako da so tla in podstrešje popolnoma izgoreli.

Zdaj, komaj mesec dni pozneje, je jasno, kaj je sprožilo uničujoči požar: preiskovalci kriminalističnih preiskav so ugotovili, da je za požar kriva eksplodirana baterija e-kolesa. Kaj je pripeljalo do eksplozije akumulatorja, policija še ni mogla ugotoviti. Mogoče je bila baterija poškodovana, tako, da bi lahko prišla do požara.

Le čakamo lahko kdaj se bodo podobne zadeve začele dogajati pri nas.  Zato bodite previdni pri polnjenju, menjavi, skladiščenju in vzdrževanju tovrstnih vozil in naprav. Previdnost nikdar ni odveč!

Vir: www.bild.de (https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/brandursache-fuer-grossfeuer-ermittelt-e-bike-akku-loeste-haus-brand-aus-66336748.bild.html?)